18 Şubat 2022 Cuma

Cocostar Pasta Tarifi

 

Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un (unu kontrollü ekleyelim)

Kekin üzerini ıslatmak için:

  • 1 çay bardağı süt

Kreması için:

  • 2 paket kremşanti
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1,5 su bardağı Hindistan cevizi

Üst ganaj için:

  • 200 gram sıvı krema
  • 80 gram 2 paket sütlü veya bitter çikolata

    Cocostar Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kekimiz için yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpalım, sonra diğer malzemeleri de ekleyip tekrar güzelce çırptıktan sonra kelepçeli kalıbımızın altına yağlı kağıt koyup kek harcımızı dökelim.
  • Kekimizi önceden ısıttığımız 180 derece fırında 20-25 dk. pişirelim.
  • Pişen keki fırından alalım ve oda ısısına gelmesini bekleyelim.
  • Ardından kekimizi kelepçeli kalıptan çıkartalım, pişirme kağıdını alarak tekrar kelepçeli kalıba yerleştirelim.
  • Kekimizin üzerine kürdanla delikler açalım, soğuduğunda üzerine sütümüzü dökelim, sütü çekmesi için buzdolabında 10 dk. bekletelim.
  • Bu arada kremamızı hazırlayalım, kremşantiyi sütle koyulaşana kadar çırpalım.
  • Üzerine pudra şekeri ve hindistan cevizini ekleyip karıştıralım. Resimdeki gibi koyu bir kıvam olacak.
  • Sonra kekimizin üzerine hazırladığımız kremamızı, her yeri eşit olacak şekilde sürelim.
  • Tekrar buzdolabında 10 dk. bekletelim.
  • Sonra ganajımızı hazırlayalım. Bunun için kremamızı ocakta ısıtalım. Sakın kaynamasın dikkat edelim.
  • Isınınca ocağı kapatıp içine çikolataları koyalım, karıştırarak eritelim.
  • Sonra ganajımızı kekimizin üzerine dökelim ve buzdolabında 1 saat bekletelim. Bu aşamada vaktiniz varsa en az 3-4 saat hatta 1 gece dinlendirmeniz pastanızın daha da güzel olmasını sağlayacaktır.
  • Son olarak pastamızdan kelepçeli kalıbımızı dikkatlice çıkaralım. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz afiyet olsun 👌.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder