Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un (unu kontrollü ekleyelim)
Kekin üzerini ıslatmak için:
- 1 çay bardağı süt
Kreması için:
- 2 paket kremşanti
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1,5 su bardağı Hindistan cevizi
Üst ganaj için:
- 200 gram sıvı krema
- 80 gram 2 paket sütlü veya bitter çikolata
Cocostar Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kekimiz için yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpalım, sonra diğer malzemeleri de ekleyip tekrar güzelce çırptıktan sonra kelepçeli kalıbımızın altına yağlı kağıt koyup kek harcımızı dökelim.
- Kekimizi önceden ısıttığımız 180 derece fırında 20-25 dk. pişirelim.
- Pişen keki fırından alalım ve oda ısısına gelmesini bekleyelim.
- Ardından kekimizi kelepçeli kalıptan çıkartalım, pişirme kağıdını alarak tekrar kelepçeli kalıba yerleştirelim.
- Kekimizin üzerine kürdanla delikler açalım, soğuduğunda üzerine sütümüzü dökelim, sütü çekmesi için buzdolabında 10 dk. bekletelim.
- Bu arada kremamızı hazırlayalım, kremşantiyi sütle koyulaşana kadar çırpalım.
- Üzerine pudra şekeri ve hindistan cevizini ekleyip karıştıralım. Resimdeki gibi koyu bir kıvam olacak.
- Sonra kekimizin üzerine hazırladığımız kremamızı, her yeri eşit olacak şekilde sürelim.
- Tekrar buzdolabında 10 dk. bekletelim.
- Sonra ganajımızı hazırlayalım. Bunun için kremamızı ocakta ısıtalım. Sakın kaynamasın dikkat edelim.
- Isınınca ocağı kapatıp içine çikolataları koyalım, karıştırarak eritelim.
- Sonra ganajımızı kekimizin üzerine dökelim ve buzdolabında 1 saat bekletelim. Bu aşamada vaktiniz varsa en az 3-4 saat hatta 1 gece dinlendirmeniz pastanızın daha da güzel olmasını sağlayacaktır.
- Son olarak pastamızdan kelepçeli kalıbımızı dikkatlice çıkaralım. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz afiyet olsun 👌.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder