25 Şubat 2022 Cuma

Dankek Tarifi

 

Dankek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 4 Türk kahvesi fincanı şeker
  • 4 Türk kahvesi fincanı un
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Kabartma tozu vanilya

Çikolatalı krema;

  • 200 ml krema
  • 100 gram bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata

    Dankek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri 10 dk ara vermeden çırpalım.
  • Un ,kabartmatozu ve vanilya ekleyip elimizle yavaşça 2-3 dk çırpmaya devam edelim.
  • Sıcak suyu ekleyip yavaşça karıştıralım.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz kare tepsimize hamuru eşit şekilde yayalım.
  • 160 derecede 15 dk pişirelim kürdan ile kontrolü edip piştiğine emin olunca fırından alalım.
  • Fırından çıkan keki sıcakken yağlı kağıdı ile birlikte sararak rulo yapalım ve soğumaya bırakalım.
  • Kremayı bir kaba alalım ve katı bir hal alana kadar hızlı ayarda çırpalım. 4-5 dk sürüyor.
  • Katılaşan kremamıza benmari usulü erittiğimiz çikolatayı ve kahvaltılık çikolatayı ekleyip bir kaç dk daha karıştıralım dolapta 10 dk dinledirelim.
  • Soğuyan kekimizi yağlı kağıdını sıyırarak yavaşça açalım.
  • Dolapta 10 dk dinlenmiş olan kremamızı kekin her yerine sürüp tekrar rulo saralım.
  • Kalan kremayı rulomuzun heryerini kapatacak şekilde sürelim ve dilediğimiz şekilde süsleyelim.
  • Pastamızı tekrar dolaba alarak en az 1-2 saat dinlendirelim.
  • Servise hazır deneyecek olan herkese afiyet şifa olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder