Kapış Kapış Giden Efsane Lahmacun Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
İç harcı için;
- 300 gr kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
Sosu için;
- 1 çay bardağı süt (125 ml)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
- 1 adet yumurta akı
- Yarım çay kaşığı tuz
Kenarları için;
- 1 adet yumurta sarısı
Kapış Kapış Giden Efsane Lahmacun Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç harcı için uygun bir kap içerisinde kıyma, küçük küçük doğranmış yeşil biber, rendelenmiş domates, yemeklik doğradığımız soğan, domates salçası, sıvı yağ, ince kıyılmış maydanoz, tuz, sarımsak, karabiber ve kimyonu alarak karıştıralım.
- Ardından sosu için küçük bir kase içerisinde süt, sıvı yağ, yumurta akı ve tuzu karıştıralım, bir kenara alalım.
- Yufkamızı üçgen şeklinde keselim, fırça yardımı ile hazırladığımız sostan yufkanın geniş olan kenarı hariç her yerine gelecek şekilde sürelim.
- Yufkamızın sos sürmediğimiz geniş kısmına oklavayı yerleştirelim, uç kısmında biraz pay kalacak şekilde yufkayı saralım. Burada yufkanın oklavaya yapışmamasını istediğimiz için geniş olan kenarına sostan sürmüyoruz.
- Yufkamızı oklava ile sardıktan sonra iki tarafından ortada buluşturarak büzgü şeklini verelim.
- Ardından yufkayı oklavadan yavaşça çıkartalım ve iki ucunu birleştirelim.
- Uçta kalan kısmı içe doğru katlayarak büzgünün açılmasını engelleyelim.
- Bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine yerleştirelim.
- Böreklerimizin orta kısmına hazırladığımız harçtan yerleştirip ardından kenarlarına güzelce kızarmaları için yumurta sarısı sürelim.
- Böreklerimizi önceden ısıttığımız 190 derece fırında 30-35 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda lahmacun böreklerimiz servise hazır. Maydanoz, domates ve limon dilimleriyle servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder