12 Şubat 2022 Cumartesi

Ekler Tarifi

 

Ekler Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 200 ml su
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 5 adet küçük boy yumurta

Kreması için;

  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 adet yumurta
  • 4 çay kaşığı mısır nişastası
  • 1 çimdik tuz
  • 2 su bardağı süt
  • 150 gram beyaz damla çıkolata
  • 100 gram badem unu
  • 50-60 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya

    Ekler Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yağ, su, tuz ve tozşeker bir tencereye alınır. Kaynamak için ocağa koyulur. Kaynadıktan 1-2 dakika sonra altın kapatılır.
  • Unu üzerine ilave edip karıştırıyoruz spatulayla bir kenara alıp soğumasını bekliyoruz hamurun.
  • Hamur tamamen soğuduktan sonra yumurtaları bir-bir üzerine ilave ediyoruz, hamura karışana karışana kadar.
  • Hazır olan hamuru krem torbasına yerleştirip, şeklini verip, tepsiye diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırın kapağını açmadan 30-35 dakika pişiriyoruz.
  • Kreması için; süt, yumurta, şeker, tuz, nişastayı bir tencere alıyoruz, bir güzelce çırpıcıyla çırparak nişastayı açıyoruz (Sütü azar azar ilave ederseniz daha çabuk açılır nişasta ve de yumurta)
  • Sonra ocağa alıyoruz ve de sürekli karıştırarak çırpıcıyla fokur fokur olana kadar pişiriyoruz. Kıvamı koyu olmalı.
  • Ocağı kapatıp, çikolotayı, tereyağını, badem ununu ve de vanilyayı ilave edip tamamen karışana kadar karıştırıyoruz.
  • Soğutup sonra krema olarak kullanıyoruz. Soğudukça kıvamı iyice koyulaşıyor.
  • Hazır olan ekleri tam soğuduktan sonra ağız tadımıza uygun kremalıyoruz. Üzerini de kendi zevkimize uygun olarak süslüyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder