12 Şubat 2022 Cumartesi

Sarımsaklı Ekşili Patates (Mersin Usulü) Tarifi

 

Sarımsaklı Ekşili Patates (Mersin Usulü) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • Kızartmak için sıvıyağ
  • Sumak
  • 4/5 diş sarımsak
  • Yarım limon suyu
  • Maydanoz

Servis için;

  • Yoğurt

    Sarımsaklı Ekşili Patates (Mersin Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri halka halka doğrayın.
  • Bol yağda kızartın.
  • Havlu kağıda alıp fazla yağını aldıktan sonra servis tabağına alın.
  • Patateslerin üzerine ince ince kıyılmış sarımsak serpin.
  • İnce doğranmış maydanoz serpin.
  • Bol sumak serpin.
  • Yarım limon sıkın ve yoğurtla servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder