Pizza Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1’er su bardağı ılık su ve süt
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (5-6 su bardağı)
Üzerine;
- Sucuk (Halka doğranmış)
- 1/2 (yarım) ince halka doğranmış soğan
- 1 kırmızı kapya biber (Halka doğranmış )
- Taze bebek mısır (Şart değil konserve mısır da olur)
- 1 paket konserve ton balığı
- 1/2 (yarım) paketten fazla kaşar peynir (Ben rondodan geçirdim)
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı domates püresi (konserve kullandım ben)
- 1 çay kaşığının ucuyla karabiber kekik tuz sarımsak tozu ve biber salçası
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı su
Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?
- Su şeker süt ve mayayı karıştıralım. Unu ekleyip yoğurmaya başlayalım. Tuzu ekleyip unu az az eklemeye devam edelim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
- Kıvam alınca üzerini kapatıp en az 1 saat mayalandıralım. O arada üzerine ekleyeceğimiz malzemelerini hazırlayalım.
- Sos için tüm malzemeleri bir tencereye alıp bir tur kaynatalım. Mayalanan hamuru 1-2 dakika daha yoğurup havasını alalım.
- Tepsimizin büyüklüğüne göre bezeler yapıp unlayarak açalım. Tepsiye yerleştirip üzerine önce sostan sürelim.
- Üzerine malzemeleri serpip 180 dere derece ısınmış fırında kaşarlar tamamen kızarmayacak şekilde pişirelim.
- Bir tanesini fotoğraflarda gördüğünüz gibi kenarları kaşar dolgulu yaptım. Deneyin çok lezzetli oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder