9 Şubat 2022 Çarşamba

Enfes Adana Börek (Bülent Börek) Tarifi

Enfes Adana Börek (Bülent Börek) Tarifi İçin Malzemeler

  • Baklavalık yufka 40 adet
  • 400gr peynir (Çeçil, kolot, dil)
  • 150gr eritilmiş tereyağı
  • 1 adet normal yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta

    Enfes Adana Börek (Bülent Börek) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce peynirleri rendeleyelim. Bir kasede süt ve yumurtayı çırpalım.
  • Daha sonra pişirme yapılacak tepsinin büyüklüğüne göre baklavalık yufkaları keselim ve tepsinin tabanını tereyağı ile iyice yağlayın.
  • Baklavalık yufkaların yarısını ikişerli olarak aralarını tereyağı sürerek tepsiye dizelim.
  • Normal yufkanın yarısını süt ve yumurta karışımında ıslatarak tepsiye dizelim.
  • Üzerine peynirleri serelim ve tekrar yufkanın diğer yarısını sütte ıslatıp peynirin üzerini kapatalım.
  • Baklavalık yufkaların kalan kısmınıda ikişerli olarak üzerini kapatalım ve ocakta çevirerek altı kızarana kadar pişirelim. Ters çevirip, diğer kısmınıda pişirdikten sonra sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder