Enfes Adana Börek (Bülent Börek) Tarifi
Enfes Adana Börek (Bülent Börek) Tarifi İçin Malzemeler
- Baklavalık yufka 40 adet
- 400gr peynir (Çeçil, kolot, dil)
- 150gr eritilmiş tereyağı
- 1 adet normal yufka
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
Enfes Adana Börek (Bülent Börek) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce peynirleri rendeleyelim. Bir kasede süt ve yumurtayı çırpalım.
- Daha sonra pişirme yapılacak tepsinin büyüklüğüne göre baklavalık yufkaları keselim ve tepsinin tabanını tereyağı ile iyice yağlayın.
- Baklavalık yufkaların yarısını ikişerli olarak aralarını tereyağı sürerek tepsiye dizelim.
- Normal yufkanın yarısını süt ve yumurta karışımında ıslatarak tepsiye dizelim.
- Üzerine peynirleri serelim ve tekrar yufkanın diğer yarısını sütte ıslatıp peynirin üzerini kapatalım.
- Baklavalık yufkaların kalan kısmınıda ikişerli olarak üzerini kapatalım ve ocakta çevirerek altı kızarana kadar pişirelim. Ters çevirip, diğer kısmınıda pişirdikten sonra sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder