9 Şubat 2022 Çarşamba

1 Bardak Yoğurtla Yağ Çekmeyen Puf Böreği Tarifi

 

1 Bardak Yoğurtla Yağ Çekmeyen Puf Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

Bezeleri açmak için

  • 1 su bardağı un

Patatesli harç için

  • 3 orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam maydanoz

Peynirli harç için

  • 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
  • 3-4 dal maydanoz

Kızartmak için

  • 1,5- 2 bardak kadar sıvı yağ

    1 Bardak Yoğurtla Yağ Çekmeyen Puf Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce patatesli iç harcını hazırlayalım ki biz hamuru yapana kadar soğusun.
  • Patatesleri kabuğunu soyalım ve rendeleyip sütunu sıkalım.
  • Soğanı çok minik olacak şekilde doğrayalım(el rondosunda çektim)tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağı nı ve soğanı alalım.
  • Soğanlar pempeleşinceye kadar kavuralım.
  • Rendelenmiş ve suyu sıkılmış patatesleri ilave edelim.
  • Baharatlarını ekleyip 6-7dakika kavuralım ocağı kapatalım ince kıyılmış maydanoz u ekleyip karıştıralım ve bir kenara alalım.
  • Peynir ve ince kıyılmış maydanozu karıştıralım hazır olsun.
  • Püf böreğinin hamuru için yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri alalım.
  • Üzerine unu yavaş yavaş ilave ederek yoğuralım yumuşak bir hamur elde edelim. Zaten verdiğim ölçülerle bire bir tutuyor.
  • Üzerine örtelim 10 dakika dinlendirelim.
  • Hamuru rulo yapalım ve eşit şekilde bölelim.
  • Ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım. Ben 14 beze yaptım+böreğin kenarlarından kestiğim hamur parçalarından 2tane daha beze yaptım toplam 16 beze oldu.
  • Bezelerin üzerine örtü kapatalım kurumasın.
  • Bezelerin altına ve üstüne bir tutam un alalım oklava ile ince olacak şekilde küçük tabak ağzı genişliğinde açalım.
  • Bir yardımına iç malzemesinden ekleyelim ve d şeklinde kapatıp kenarına iki parmğımızla bastırarak kapatalım ve hamur kesme ruleti ile kenarını düzgünce keselim.
  • Kenarlardan çıkan hamurları bir kenarda toplayalım en sonunda beze yapalım.
  • Bezelerin hepsini böyle yaparak tepsiye dizelim.
  • Tavaya bolca sıvı yağ alalım iyice ısınınca püf böreklerini ard arda iki yüzünü de kızartalım(kızarırken göreceksiniz kabara kabara kızardığını )
  • Servis tabağına alalım. Sıcak sıcak servis yapalım. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim çok beğeneceğiniz den eminim 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder