10 Şubat 2022 Perşembe

Fincanda Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi

 

Fincanda Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram çiğ kadayıf
  • Yarım paket (125 gr) margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Ceviz içi

Şerbeti için :

  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • Çeyrek limon

    Fincanda Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için 4 su bardağı su ve 4 su bardağı şekeri uygun bir tencerede ocağa alıp şekeri eriyene kadar karıştıralım.
  • Şeker eriyince çeyrek limonu sıkıp limonu tencereye ilave edelim.
  • Kaynadıktan sonra altını kısıp 15-20 dakika kısık ateşte kaynatalım ve ocağı kapatalım.
  • 125 gram margarini eritelim ve 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyelim.
  • Çiğ kadayıfı çok küçültmeden birbirinden ayıralım ve yağı üzerine döküp karıştıralım.
  • Kahve fincanına kadayıftan bir parça alıp üzerine 1 tatlı kaşığı iri kıyılmış ceviz içi ekleyelim.
  • Cevizin üzerine bir miktar kadayıf ilave edip bastırarak çevirelim ve tepsiye sıralayalım.
  • 180 derecede fırında kızarana kadar pişirelim.Tatlımızı fırından çıkınca 5 dakika bekleyelim ve şerbetini dökelim.
  • Şerbetini çekmesi en az 3 -4 saat tepsinin üzerini örtmeden bekleyip servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder