Fincanda Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram çiğ kadayıf
- Yarım paket (125 gr) margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Ceviz içi
Şerbeti için :
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
- Çeyrek limon
Fincanda Cevizli Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için 4 su bardağı su ve 4 su bardağı şekeri uygun bir tencerede ocağa alıp şekeri eriyene kadar karıştıralım.
- Şeker eriyince çeyrek limonu sıkıp limonu tencereye ilave edelim.
- Kaynadıktan sonra altını kısıp 15-20 dakika kısık ateşte kaynatalım ve ocağı kapatalım.
- 125 gram margarini eritelim ve 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyelim.
- Çiğ kadayıfı çok küçültmeden birbirinden ayıralım ve yağı üzerine döküp karıştıralım.
- Kahve fincanına kadayıftan bir parça alıp üzerine 1 tatlı kaşığı iri kıyılmış ceviz içi ekleyelim.
- Cevizin üzerine bir miktar kadayıf ilave edip bastırarak çevirelim ve tepsiye sıralayalım.
- 180 derecede fırında kızarana kadar pişirelim.Tatlımızı fırından çıkınca 5 dakika bekleyelim ve şerbetini dökelim.
- Şerbetini çekmesi en az 3 -4 saat tepsinin üzerini örtmeden bekleyip servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder