9 Şubat 2022 Çarşamba

Frambuazlı Cheesecake Tarifi

 

Frambuazlı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için:

  • 120 gr burçak bisküvi
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağı

Kreması için:

  • 800 gram labne peyniri
  • 200 gram şeker
  • 120 ml sıvı krema
  • 5 yumurta
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya şekeri
  • Yarım limonun suyu

Üzeri için

  • 500 gram frambuaz
  • 80 gram şeker
  • 2 yemek kaşığı su

    Frambuazlı Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bisküvileri rondodan geçirin ve erimiş tereyağı ile karıştırın ve 20 cm kalıbınızın dışını fırın kağıdı ile kaplayın sonra içine bir bardağın alt tabanından destek alarak düz bir pasta tabanı elde edin.
  • Kreması için olan bütün malzemeleri mikserin orta ayarı ile çırpın (hızlı yaparsanız için hava almış olur ki pişince sönük kalır o yüzden en hızlı ayarda çırpmamaya çalışın).
  • Püf nokta : yumurtaları teker teker aktarın her birin çırptıktan sonra diğerine sıra gelsin aksi halde hepsini birden yaparsanız çok cıvık olabilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında önce 30 dk pişirin daha sonra ayarını 150 dereceye indirip birde 40 dk daha pişirin.
  • Piştikten sonra fırın kapağını arasına bir tahta kaşık sıkıştırarak 1 saat kapalı fırının içinde dinlenmeye bırakın.
  • Bu sırada üzer için olan frambuazlı sosumuzu hazırlıyabiliriz. Nişastayı su ile topak kalmıyacak şekilde karıştırın ve bütün malzemeleri bir tencerenin içine alın ve orta ateşte sürekli eriyene kadar karıştırın.
  • Kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Sos ve pastamız artık yeterince soğuduktan sonra sosumuzu pastanın üstüne dökün ve en 3 saat buz dolabında dinlenmeye bırakın. Şimdiden afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder