9 Şubat 2022 Çarşamba

Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi

 

Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk but
  • 4 adet patates
  • 3 adet havuç
  • 6-7 adet arpacık soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber

Terbiyesi için;

  • 1 tatlı kaşığı un
  • Yarım limon
  • Yarım çay bardağı sıcak su

    Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk butlarının derilerini temizleyelim.
  • Yıkayarak tencereye normalden biraz fazla su koyarak, tuz serpip haşlamaya bırakalım.
  • Onlar haşlanırken diğer malzemeleri hazırlayalım.
  • Havucu soyarak bi tanesi rendeleyelim, diğer kalanı yuvarlak olacak şekilde doğrayalım.
  • Pişirceğimiz tencere yağları alalım.
  • Bütün soğanları (büyük soğanınız varsa dörde bölebilirsiniz), rendelenmiş ve doğranmış havucu, büyük küpler halindeki patatesi, sarımsağı alarak orta ateşte 10 dakika kadar kavuralım.
  • Haşlanan tavukları ekleyerek kavurmaya devam edelim.
  • Tamamen kavrulduğuna emin olduğunuzda tavuk suyunu süzerek yemeğimize ilave edelim. Eğer suyu gözünüze az gelirse sıcak su ekleyebilirsiniz.
  • Tuz ve karabiber ekleyerek pişmeye bırakalım.
  • Ocaktan almaya yakın terbiyesini hazırlayalım.
  • Bir kaseye tüm malzemeleri alarak iyice karıştıralım.
  • Yemeğin suyundan 2 kepçe alarak kaseye ilave edelim.
  • Tamamen karıştığında yemeğin üzerine gezdirelim.
  • Kısık ateşte 5 dakika kadar kaynayınca ocağı kapatalım.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder