Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket tavuk but
- 4 adet patates
- 3 adet havuç
- 6-7 adet arpacık soğan
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Terbiyesi için;
- 1 tatlı kaşığı un
- Yarım limon
- Yarım çay bardağı sıcak su
Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk butlarının derilerini temizleyelim.
- Yıkayarak tencereye normalden biraz fazla su koyarak, tuz serpip haşlamaya bırakalım.
- Onlar haşlanırken diğer malzemeleri hazırlayalım.
- Havucu soyarak bi tanesi rendeleyelim, diğer kalanı yuvarlak olacak şekilde doğrayalım.
- Pişirceğimiz tencere yağları alalım.
- Bütün soğanları (büyük soğanınız varsa dörde bölebilirsiniz), rendelenmiş ve doğranmış havucu, büyük küpler halindeki patatesi, sarımsağı alarak orta ateşte 10 dakika kadar kavuralım.
- Haşlanan tavukları ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Tamamen kavrulduğuna emin olduğunuzda tavuk suyunu süzerek yemeğimize ilave edelim. Eğer suyu gözünüze az gelirse sıcak su ekleyebilirsiniz.
- Tuz ve karabiber ekleyerek pişmeye bırakalım.
- Ocaktan almaya yakın terbiyesini hazırlayalım.
- Bir kaseye tüm malzemeleri alarak iyice karıştıralım.
- Yemeğin suyundan 2 kepçe alarak kaseye ilave edelim.
- Tamamen karıştığında yemeğin üzerine gezdirelim.
- Kısık ateşte 5 dakika kadar kaynayınca ocağı kapatalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder