11 Şubat 2022 Cuma

Mini Kadife Rulolar Tarifi

 

Mini Kadife Rulolar Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı gıda boyası
  • 1 su bardağı un

Arasına sürmek için;

  • 1 poşet krem şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt

    Mini Kadife Rulolar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıyoruz.
  • Beyazın üzerine bir fiske tuz atıp iyice kabarıp köpük kıvamını alana kadar çırpıyoruz.
  • Yumurta sarılarının üzerine de toz şekeri ilave ediyoruz.
  • Sarıları çırparken bir yandan azar azar ılık suyu ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.
  • Daha sonra unu,kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştırıyoruz.
  • En son yumurta beyazını üç aşamada sarılı olan karışıma ilave edip alttan üste doğru söndürmeden karıştırıyoruz.
  • Hazır olan kek karcını yağlı kağıt serili fırın tepsisine döküp her yeri eşit olacak şekilde yayıyoruz.
  • Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında pişiriyoruz. (kontrollü pişirelim çok çabuk pişiyor. )
  • Kek pişerken bir poşet krem şantiyi bir çay bardağı soğuk sütle çırpıyoruz.
  • Fırından çıkan kek sıcakken başka bir yağlı kağıt üzerine ters çevirip rulo şeklinde sarıyoruz.
  • Soğuyana kadar bu şekilde bekletip ruloyu açıyoruz.
  • Krem santiyi kekin her yerine sürüyoruz.
  • Daha sonra keki enlemesine ortadan ikiye daha sonra da iki parmak kalınlığında uzunlamasına kesiyoruz.
  • Her şeridi rulo şeklinde sarıp servis tabağına alıyoruz. (ben üzerlerine biraz daha krem şanti hazırlayıp içerisine 7-8 tane çileği rondodan geçirip ekledim ve keklerin üzerlerine sıktım)
  • Hazır olan pastaları buzdolabında en az iki saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder