Mini Kadife Rulolar Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı toz kırmızı gıda boyası
- 1 su bardağı un
Arasına sürmek için;
- 1 poşet krem şanti
- 1 çay bardağı soğuk süt
Mini Kadife Rulolar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıyoruz.
- Beyazın üzerine bir fiske tuz atıp iyice kabarıp köpük kıvamını alana kadar çırpıyoruz.
- Yumurta sarılarının üzerine de toz şekeri ilave ediyoruz.
- Sarıları çırparken bir yandan azar azar ılık suyu ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.
- Daha sonra unu,kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştırıyoruz.
- En son yumurta beyazını üç aşamada sarılı olan karışıma ilave edip alttan üste doğru söndürmeden karıştırıyoruz.
- Hazır olan kek karcını yağlı kağıt serili fırın tepsisine döküp her yeri eşit olacak şekilde yayıyoruz.
- Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında pişiriyoruz. (kontrollü pişirelim çok çabuk pişiyor. )
- Kek pişerken bir poşet krem şantiyi bir çay bardağı soğuk sütle çırpıyoruz.
- Fırından çıkan kek sıcakken başka bir yağlı kağıt üzerine ters çevirip rulo şeklinde sarıyoruz.
- Soğuyana kadar bu şekilde bekletip ruloyu açıyoruz.
- Krem santiyi kekin her yerine sürüyoruz.
- Daha sonra keki enlemesine ortadan ikiye daha sonra da iki parmak kalınlığında uzunlamasına kesiyoruz.
- Her şeridi rulo şeklinde sarıp servis tabağına alıyoruz. (ben üzerlerine biraz daha krem şanti hazırlayıp içerisine 7-8 tane çileği rondodan geçirip ekledim ve keklerin üzerlerine sıktım)
- Hazır olan pastaları buzdolabında en az iki saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder