4 Şubat 2022 Cuma

Portakallı Pamuk Lokum (Krem Şantili) Tarifi

 

Portakallı Pamuk Lokum (Krem Şantili) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane portakalın suyu +su toplam 3 su bardağı
  • 7,5 yemek kaşığı irmik
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 portakalın kabuğunun rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Piştikten sonra soğuyunca;

  • 75 gramlık 1 paket krem şanti

Lokumları bulamak için;

  • Hindistan cevizi ,badem içi

    Portakallı Pamuk Lokum (Krem Şantili) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Portakalların suyunu sıkalım ,3 bardağa tamamlamak için suyu ilave edelim tencereye alalım.
  • İrmiği ve şekeri ilave edelim karıştırıp pişirelim.
  • Kaynamaya başlayınca tereyağını ve vanilyasını dökelim ,2 dakika kısık ateşte karıştırmaya devam ederek yeterince koyulaşınca ocaktan alalım.Soğumaya bırakalım.
  • Portakallı irmik tamamen soğuyunca toz krem şantiyi içine dökelim güzelce karıştıralım.
  • 20 dakika buzdolabında bekledikten sonra elimizle ceviz büyüklüğünde toplar yapalım.Servis tabağına dizelim .
  • Topların daha düzgün olması için elimizi arada hafif ıslatabiliriz.
  • Hepsini bitirdikten sonra hindistan cevizine bulayarak üzerine bademleri koyalım hepsi bu kadar☺️ pamuk lokumlarımız servise hazırdır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder