Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı+ 2 yemek kaşığı un (200 ml bardak)
- 1 su bardağı su (250 ml)
- 1 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme olmasın)
- 1,5 tatlı kaşığı irmik
- 1,5 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 2 adet yumurta
- 1 fiske tuz
Şerbeti için
- 2,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Kızartmak için
- Sıvı yağ
Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle su şeker ve limon bir tencereye alınır ve kaynatılır.
- Kaynamaya başlayınca orta ateşe getirilir ve 10 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır ve soğumaya bırakılır. Şerbet soğuk olmalı.
- Hamuru için su kaynatılır.
- Kaynayan suya tuz, şeker ve tereyağ eklenir.
- Tereyeğı eridikten sonra un bir hamlede dökülür hemen kaşıkla karıştırıp ezilmesi sağlanır.
- Bir iki tur döndürdükten sonra ocaktan alınır ve hamur bir karıştırma kabına konur.
- Hamur ılıdıktan sonra yumurtalar tek tek eklenir ve elimizle yoğurulur.
- Bu aşama çok önemli hamur yumurta girince parça parça ayrılacak korkmayın iyice yoğurun.
- Son aşamada irmik ve nişastayı da ekleyip iyice macun kıvamına getirin. 10 dakika bekletin ve daha sonra şekil verelim.
- Şekil vermeden önce hamurun iyice birleşmesi için elinize çok az yağ sürüp hamuru tekrar yoğurun. Hazır olduğu zaman elinizi hafif yağlayıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
- Avucunuza yuvarlayıp serçe parmağınızla ortasından delik açın. Yağ koyduğunuz geniş bir tencereye bırakın. Bütün hamur bitene kadar aynı işlemi yapın.
- Tenceredeki yağ soğuk olmalı mutlaka hamurla birlikte ısınmalı ki dışı pişip içi hamur kalmasın. Her seferinde yağı soğutup öyle kalan hamuru kızartın.
- Tencereyi ocağa alın ve altını yakın yağ ısındıkça kızarmaya başlayacak. Kızarırken kaşıkla içindeki yağdan hamurların üzerine dökelim kabarması için yağın ulaşmadığı yerlerde kızarsın diye.
- Her iki tarafı da güzelce kızartın ve soğuk şerbetin içerisine atın.
- Çevire çevire şerbeti yedirin 5 dakika şerbetin içerisinde kaldıktan sonra servis tabağına alın.Defterinize kaydetmeyi ve güzel yorumlarınızı eksik etmeyin.Sağlıkla ve sevgiyle kalın kıymetlilerim.
Not 👉hamurun güzel kabarması için tavayı sağa-sola ileri -geri sallayın veya tenceredeki kızgın yağdan kaşıkla hamurların üzerine dökelim böylelikle kabarmasını sağlıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder