14 Şubat 2022 Pazartesi

Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi

 

Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı+ 2 yemek kaşığı un (200 ml bardak)
  • 1 su bardağı su (250 ml)
  • 1 yemek kaşığı nişasta (Tepeleme olmasın)
  • 1,5 tatlı kaşığı irmik
  • 1,5 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 fiske tuz

Şerbeti için

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

    Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle su şeker ve limon bir tencereye alınır ve kaynatılır.
  • Kaynamaya başlayınca orta ateşe getirilir ve 10 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır ve soğumaya bırakılır. Şerbet soğuk olmalı.
  • Hamuru için su kaynatılır.
  • Kaynayan suya tuz, şeker ve tereyağ eklenir.
  • Tereyeğı eridikten sonra un bir hamlede dökülür hemen kaşıkla karıştırıp ezilmesi sağlanır.
  • Bir iki tur döndürdükten sonra ocaktan alınır ve hamur bir karıştırma kabına konur.
  • Hamur ılıdıktan sonra yumurtalar tek tek eklenir ve elimizle yoğurulur.
  • Bu aşama çok önemli hamur yumurta girince parça parça ayrılacak korkmayın iyice yoğurun.
  • Son aşamada irmik ve nişastayı da ekleyip iyice macun kıvamına getirin. 10 dakika bekletin ve daha sonra şekil verelim.
  • Şekil vermeden önce hamurun iyice birleşmesi için elinize çok az yağ sürüp hamuru tekrar yoğurun. Hazır olduğu zaman elinizi hafif yağlayıp ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Avucunuza yuvarlayıp serçe parmağınızla ortasından delik açın. Yağ koyduğunuz geniş bir tencereye bırakın. Bütün hamur bitene kadar aynı işlemi yapın.
  • Tenceredeki yağ soğuk olmalı mutlaka hamurla birlikte ısınmalı ki dışı pişip içi hamur kalmasın. Her seferinde yağı soğutup öyle kalan hamuru kızartın.
  • Tencereyi ocağa alın ve altını yakın yağ ısındıkça kızarmaya başlayacak. Kızarırken kaşıkla içindeki yağdan hamurların üzerine dökelim kabarması için yağın ulaşmadığı yerlerde kızarsın diye.
  • Her iki tarafı da güzelce kızartın ve soğuk şerbetin içerisine atın.
  • Çevire çevire şerbeti yedirin 5 dakika şerbetin içerisinde kaldıktan sonra servis tabağına alın.Defterinize kaydetmeyi ve güzel yorumlarınızı eksik etmeyin.Sağlıkla ve sevgiyle kalın kıymetlilerim.
  • Not 👉hamurun güzel kabarması için tavayı sağa-sola ileri -geri sallayın veya tenceredeki kızgın yağdan kaşıkla hamurların üzerine dökelim böylelikle kabarmasını sağlıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder