14 Şubat 2022 Pazartesi

Haşhaşlı Cevizli Burma Çörek Tarifi

 

Haşhaşlı Cevizli Burma Çörek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta akı
  • 1 adet instant kuru maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç malzemesi için;

  • 1 paket haşhaş ezmesi
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ceviz

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı

    Haşhaşlı Cevizli Burma Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kapta yumurta akı, sıvı yağ, süt, su, kuru maya, tuz, un, toz şekeri iyice yoğuruyoruz. 1 saat dinlendiriyoruz.
  • Haşhaş, şeker, sıvı yağ ve cevizi karıştırıyoruz. Kabaran hamuru 5 parçaya bölüyoruz.
  • Servis tabağı büyüklüğünde açıp, haşhaş koyuyoruz.
  • Hamurları üst üste koyarak haşhaşlı harcı tek tek yayıyoruz.
  • Elimizle bastırarak tepsi büyüklüğünde açıyoruz.
  • Baklavadan büyük olacak şekilde kıvırıyoruz. Tepsiye diziyoruz.
  • Ayırdığımız yumurta sarısını üzerine sürüp, 190 derecede 30-35 dakika pişiriyoruz.
  • Çıkarıp 10 dakika dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder