Haşhaşlı Kakaolu Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2,5 su bardağı un (Un kalitesine göre değişiklik gösterebilir)
Üzeri için;
- Tarım çay bardağı süt
- 1 çay bardağı haşhaş
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
Haşhaşlı Kakaolu Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce şerbeti yaparak başlıyoruz. Şeker ve suyu tencereye ekleyip karıştırıyoruz. Kaynayınca altını kısıp 10 dakika kaynatıyoruz saha sonra birkaç damla limon suyu damlatıp, 5 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için margarin, sıvı yağ, yumurta ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra hindistan cevizi, irmik, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekliyoruz yoğurtmaya başlıyoruz. Kontrollü olarak unu ekliyoruz ele yapışmayan yumuşak bi hamur olacak.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz borcama diziyoruz.
- Toplarımızı süt ve haşhaşa batırıp tekrar borcama dizip üzerlerine fındık batırıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz.
- Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra üzerine ılık şerbet döküyoruz. Deneyen herkese afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder