Mantı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 5 veya 5,5 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için;
- 300 gram kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber pul biber çok az kimyon
Sosu için;
- 2 bardak çırpılmış yoğurt
- 1 diş sarımsak ezilmiş veya rendelenmiş
- 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce unu, yumurtayı, tuzu bir kaba alıp yavaş su ilavesiyle hamurumuzu kulak memesinden biraz sert olacak şekilde, çok iyi yoğuruyoruz.
- Hamurun üstünü kapatıp 10 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
- Bu arada kıyma, rendelenmiş soğan, karabiber kimyon ve tuzu ayrı bir kaba alıp yoğuruyoruz.
- Dinlenen hamuru dört veya beş bezeye bölüp yuvarlıyoruz. Birinci bezeyi alıp açabildiğimiz kadar açıyoruz. (açtığımız hamur çok kalın olmamalı, biraz ince olmalı çünkü kalın olursa pişirdiğimizde hamur olur ve mideye oturabilir ).
- Hamurumuzu önce yukarıdan aşağıya, sonrada enine kesip istenilen büyüklükte kareler çıkarıyoruz.
- Kıymamızı da her bir kareye koyup çok seri bir şekilde sıkmaya başlıyoruz. (Hızlı olmazsak, hamur kuruyabilir).
- Yaklaşık 2 lt suya tuzumuzu atıp kaynatıyoruz, kaynayan suya mantıları ilave edip yaklaşık 20 dk, yumuşayana kadar pişiriyoruz. (Arada pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz)
- Pişen mantıları süzüyoruz ve servis tabağına alıyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu ve kızdırdığımız tereyağında kavurduğumuz salçayı ilave ediyoruz.
- Üzerine dilenirse nane serpilebilir. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder