6 Şubat 2022 Pazar

Havuçlu Pırasa Böreği Tarifi

 

Havuçlu Pırasa Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 sap pırasa
  • 2 adet havuç
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 2 dolu yemek kaşığı mısır unu
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Susam
  • Çörek otu

Beraber yemek için;

  • Sarımsaklı veya sade yoğurt

    Havuçlu Pırasa Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pırasaları ilk önce boydan ikiye bölün. Sonra böldüğünüzü tekrar bölüp, yani dörde bölmüş oluyorsunuz. İnce ince doğrayın. Havucu da rendenin küçük tarafı ile rendeleyin.
  • Derin bir kaseye yumurtaları, sıvı yağ ve yoğurdu alıp çırpın.  Üzerine diğer malzemeleri de ekleyip pırasa ve havucu ekleyin iyice karıştırın.
  • Yağlanmış kare borcama döküp, yayın üzerine susam ve çörek otu serpip, 180 derece fırında 55 dakika 1 saat kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp, ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyip servis tabağına alın üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder