Tavuk Paça Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk suyu için;
- 2 adet tavuk budu
- 2 litre su
- Tuz
Terbiyesi için;
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı dolusu un
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 2 yemek kaşığı kırmızı pul biber
Sos için;
- 6-7 yemek kaşığı sirke
- (İsteğe göre) yarım limon suyu
- 3 diş sarımsak rendelenmiş veya dövülmüş
Tavuk Paça Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuğumuzun istediğiniz herhangi bir yerini haşlıyoruz. Ben but kısımlarını tercih ettim. Haşlanan tavuk etini ayrı bir tabağa didikliyoruz.
- Et suyunu bir süzgeçten geçirip tekrar tencereye alıyoruz (Süzgeçten geçirmesenizde olur)
- Terbiyesi için 4 yemek kaşığı yoğurt, 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı dolusu unu güzelce çırpıyoruz topaklanmadan.
- Terbiyenin üzerine ocakta kaynayan et suyundan bir iki kepçe koyup hızlıca çırpıyoruz.
- Daha sonra hazırladığımız terbiyeyi kaynayan suyumuzun üzerine çorbayı hızlı hızlı karıştırarak ilave ediyoruz, terbiyeyi ilave ederken çorbayı karıştırmadan kesinlikle ilave etmeyin çorbanız kesilebilir.
- Yaklaşık 10dk kaynadıktan sonra kıvama geldiyse bir kase tavuğumuzu ilave ediyoruz altını kapatıyoruz.
- Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağı eritip köpük köpük olduktan sonra toz biber pul biber ilave ediyoruz ve çorbanın üzerine servis ederken gezdiriyoruz ve tabi sirkeli sarımsaklı sosu üzerine gezdiriyoruz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder