23 Şubat 2022 Çarşamba

Hindistan Cevizli Makaron Tarifi

 

Hindistan Cevizli Makaron Tarifi İçin Malzemeler

  • 90 gram yumurta akı
  • 115 gram hindistan cevizi
  • 40 gram pudra şekeri
  • 180 gram toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • Renklendirici olarak gıda boyası kullanabilirsiniz

Ganaj için;

  • 110 gram istediğiniz herhangi bir çikolata ( bitter, sütlü ve beyaz çikolata)
  • 100 gram çiğ krema

Hindistan Cevizli Makaron Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk önce hindistan cevizi ve pudra şekerini mutfak robotuna alarak hindistan cevizini iyice inceltiyoruz.
  2. Yumurta akını karıştırma kabına alarak 1 tutam tuz atıyoruz mikserin yüksek devriyle çırpıyoruz.
  3. Yumurta akı beyazlaşmaya başladığı an toz şekerimizi 3 seferde ekleyerek kremşanti kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  4. Kıvama gelen harcımıza spatula yardımıyla 3 seferde hindistan cevizini ekleyerek karıştırıyoruz. ( bu aşamada mikser kullanmıyoruz).
  5. Karıştırdığımız harca bu aşamada isterseniz renklendirici katabilirsiniz.
  6. Hazırladığımız harcı krema sıkma poşetine doldurarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize aralıklı olarak sıkalım.
  7. Hepsinin aynı boyda olmasına dikkat edelim.
  8. Tepsimizi tezgaha bir kaç kez vurarak makaronlarımızın birazcık yayılmasını sağlayalım.
  9. Daha sonra makaronlarımızı 1 saat bekleterek üzerinin kurumasını sağlayalım.
  10. Bu durum içerinizin nem durumuna bağlı olarak daha erkende kuruyabilir.
  11. Önceden ısıttığımız 150 ° lik fanlı fırında 15 -20 dakika pişirelim.
  12. Fırından çıkardığımız makaronların soğumasını bekleyelim sıcak sıcak müdahale etmeyelim.
  13. Ganajımız için; Kremamızı kaynama noktasına getirip altını kapatalım.
  14. Çikolatamızı kremamıza ekleyelim karıştırarak çikolatamızı hazır hale getirip soğumasını bekleyelim.
  15. Makaronlarımızın arasına çikolatamızdan koyup kapatalım.

Not: bu tarifte mutfak tartısı kullanmak şart

Yumurta akına kesinlikle hiç birşey karışmaması lazım


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder