23 Şubat 2022 Çarşamba

Gül Mantısı Tarifi

 

Gül Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 3-4 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için:

  • 3 yemek kaşığı domates salçası (çok dolu olmasın)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yaklaşık 4 su bardağı su

Kıymalı harcı için:

  • 300 gram kıyma
  • Bir tutam ince doğranmış maydanoz
  • 1 rendelenmiş kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pulbiber
  • Tuz

    Gül Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kıymalı harcı için gerekli tüm malzemeleri karıştırıp harcımızı hazır hale getirelim.
  • Hamuru için tüm malzemeleri karıştıralım kulak memesi kıvamından bir tık sert bir hamur hazırlayalım.
  • Suyu kontrollü ekleyin.
  • İstediğimiz kıvama gelen hamurumuzu 20 dk dinlendirin.
  • İki yumak çıkardım ben.
  • Normal mantı inceliğinde açıp yuvarlak bir kalıpla yada bardak ,kapak gibi birşeyle istediğiniz büyüklükte kesin.
  • 5 yuvarlağı görseldeki gibi yan yana getirip ortasına uzun bir şekilde kıymalı harcı yerleştirin.
  • Katlayıp rulo şeklininde yuvarlayıp uçlarını dışarı doğru kıvırıp gülşeklini verin.
  • Yağlanmış tepsimize dizip 200 derecede 10 dk pişirdikten sonra salçalı sos için gerekli tüm malzemelerimizi karıştırıp mantılarımızın üzerine dökün.
  • Suyunu çekene kadar fırında yaklaşık 20 dk daha pişirip yoğurtla servis edelim. Herkese afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder