11 Şubat 2022 Cuma

İçli Köfte (Derin Dondurucu İçin) Tarifi

 

İçli Köfte (Derin Dondurucu İçin) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı köftelik bulgur
  • 3 çay bardağı irmik
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı salça ( biber veya domates salçası
  • 1 adet yumurta
  • 6 su bardak sıcak su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • ( zevkinize göre baharat ekleyebilirsiniz orjinalinde kimyonda vardır)

İç harcı

  • 1 kg kıyma
  • 2 orta boy soğan
  • 9-10 sap maydanoz
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık ( bir çok tarifimi fındıklı yaptığım doğrudur )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

    İçli Köfte (Derin Dondurucu İçin) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bulgur ve irmiği hamur yoğurma kabına alalım.
  • Üzerine tuz ve 6 bardak sıcak suyu ekleyelim karıştıralım ve 15-20 dakika üzeri kapalı bir şekilde suyunu çekmesini bekleyelim.
  • Ardından un yumurta salça ve baharatları ekleyip malzemeler iyice birbirine karışana kadar yoğuralım. Dinlenmeye alalım.
  • İç harcını hazırlarken soğanları güzelce kavuralım.
  • Ardından kıyma tuz baharatları ekleyip iyice pişirelim. O ağın altını kapadıktan sonra maydanoz ve fındığı ekleyelim.
  • Şekil verirken ben içli köfte aparatı kullandım ama daha önce de elle şekil vermiştim ellerimizi ıslatıp ceviz büyüklüğünde parçalar alalım o şekilde şekil verelim.
  • Ellerinizi ıslatmaktan çekinmeyin mutlaka su dolu bir kase yanınızda olsun.
  • Dilerseniz hamuru ve iç harcı hazırlayıp buzluğa atabilir.
  • Daha sonra çıkarıp eridikten sonra içli köftenizi yapabilirsiniz. Bereketli bir tariftir ben bu tariften 41 tane (maşallah alırım 😊) içli köfte çıkardım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder