İçli Köfte (Derin Dondurucu İçin) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı köftelik bulgur
- 3 çay bardağı irmik
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı salça ( biber veya domates salçası
- 1 adet yumurta
- 6 su bardak sıcak su
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- ( zevkinize göre baharat ekleyebilirsiniz orjinalinde kimyonda vardır)
İç harcı
- 1 kg kıyma
- 2 orta boy soğan
- 9-10 sap maydanoz
- 1 su bardağı çekilmiş fındık ( bir çok tarifimi fındıklı yaptığım doğrudur )
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
İçli Köfte (Derin Dondurucu İçin) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bulgur ve irmiği hamur yoğurma kabına alalım.
- Üzerine tuz ve 6 bardak sıcak suyu ekleyelim karıştıralım ve 15-20 dakika üzeri kapalı bir şekilde suyunu çekmesini bekleyelim.
- Ardından un yumurta salça ve baharatları ekleyip malzemeler iyice birbirine karışana kadar yoğuralım. Dinlenmeye alalım.
- İç harcını hazırlarken soğanları güzelce kavuralım.
- Ardından kıyma tuz baharatları ekleyip iyice pişirelim. O ağın altını kapadıktan sonra maydanoz ve fındığı ekleyelim.
- Şekil verirken ben içli köfte aparatı kullandım ama daha önce de elle şekil vermiştim ellerimizi ıslatıp ceviz büyüklüğünde parçalar alalım o şekilde şekil verelim.
- Ellerinizi ıslatmaktan çekinmeyin mutlaka su dolu bir kase yanınızda olsun.
- Dilerseniz hamuru ve iç harcı hazırlayıp buzluğa atabilir.
- Daha sonra çıkarıp eridikten sonra içli köftenizi yapabilirsiniz. Bereketli bir tariftir ben bu tariften 41 tane (maşallah alırım 😊) içli köfte çıkardım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder