Yer Fıstıklı Muzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet muz
- 2-3 su bardağı kadar un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 çay bardağı yer fıstığı
- 1 çay bardağı damla çikolata
Yer Fıstıklı Muzlu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fırın 170 dereceye ayarlanır.
- Yumurtalar şekerle çırpılır, sırayla sıvı yağ, süt, yoğurt, ezilmiş muzlar eklenir; çırpmaya devam edilir.
- Daha sonra un (eleyerek), kabartma tozu ve vanilin ilave edilir, karıştırılır.
- En son fıstık ve damla çikolata eklenir, karıştırıldıktan sonra yağlanmış kek kalıbına dökülür ve 170 derece fırına sürülür.
- Pişen kekin üzerine soğuduktan sonra isteğe bağlı olarak pudra şekeri serpilebilir.(başlamadan önce tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edilmeli, hamuru kalıba döktükten sonra kalıp 2-3 kez zemine vurulmalı, kabarma aşamasına kadar fırının kapağı açılmamalı. )Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder