26 Şubat 2022 Cumartesi

Kabak Dolması Tarifi

 

Kabak Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kara kabak
  • 1 yemek kaşığı karışık salça
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 kase yoğurt
  • 1 miktar karabiber
  • 1 miktar tuz

    Kabak Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabakların önünü ve arkasını kestikten sonra ortadan ikiye keselim. Kabak soyma aparatı veya ekmek bıçağı ile kabağın içini döndürerek çıkaralım.
  • Kabağın fazla kabuklarını soyalım ve alacalı şekilde bir görüntü oluşturalım. Tavaya zeytinyağı alalım ve soğanları ince ince doğrayıp ekleyelim ve kavuralım.
  • Soğanları kavururken tuzu ilave edelim ve kavurmaya devam edelim. Soğanlar pembeleşince yıkanmış olan pirinçleri de tavaya alalım ve karıştıralım.
  • Kavrulan pirinçler üzerine salçayı ekleyelim ve kokusu çıkana dek kavuralım. Bu aşamada yağınız az gelirse ekleme yapabilirsiniz.
  • Tavaya yarım çay bardağı su ekleyelim ve karıştıralım. Pirinçleri suyunu çekmeye bırakırken ocağı iyice kısalım. Tava içersine karabiber ekleyelim ve karıştıralım.
  • Pirinçlerin altını kapatalım ve 5 dakika boyunca ocakta bu şekilde dinlendirelim. Dinlenen pirinçleri bir kaba aktaralım ve kabakları hafif hafif dolduralım.
  • Kabakların çıkardığımız içlerini kapak olarak değerlendirebilirsiniz. Kabakları doldurup, tencereye dizelim ve salça ile 2 su bardağı suyu karıştırıp sos elde edelim.
  • Hazırlanan bu salçalı sosu tencereye gezdirelim ve tencere içerisine uygun bir tabak kapatalım. Tencerenin de kapağını kapatalım ve ağır ateşte yarım saat pişirelim.
  • Karıştırma kabına tuz ile dövülmüş sarımsak ve yoğurt ilave edip iyice karıştıralım. Pişen yemeğimizi ocaktan alalım ve dinlendikten sonra yoğurtlu sos ile servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder