Kabak Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo kara kabak
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı pirinç
- 1 kase yoğurt
- 1 miktar karabiber
- 1 miktar tuz
Kabak Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabakların önünü ve arkasını kestikten sonra ortadan ikiye keselim. Kabak soyma aparatı veya ekmek bıçağı ile kabağın içini döndürerek çıkaralım.
- Kabağın fazla kabuklarını soyalım ve alacalı şekilde bir görüntü oluşturalım. Tavaya zeytinyağı alalım ve soğanları ince ince doğrayıp ekleyelim ve kavuralım.
- Soğanları kavururken tuzu ilave edelim ve kavurmaya devam edelim. Soğanlar pembeleşince yıkanmış olan pirinçleri de tavaya alalım ve karıştıralım.
- Kavrulan pirinçler üzerine salçayı ekleyelim ve kokusu çıkana dek kavuralım. Bu aşamada yağınız az gelirse ekleme yapabilirsiniz.
- Tavaya yarım çay bardağı su ekleyelim ve karıştıralım. Pirinçleri suyunu çekmeye bırakırken ocağı iyice kısalım. Tava içersine karabiber ekleyelim ve karıştıralım.
- Pirinçlerin altını kapatalım ve 5 dakika boyunca ocakta bu şekilde dinlendirelim. Dinlenen pirinçleri bir kaba aktaralım ve kabakları hafif hafif dolduralım.
- Kabakların çıkardığımız içlerini kapak olarak değerlendirebilirsiniz. Kabakları doldurup, tencereye dizelim ve salça ile 2 su bardağı suyu karıştırıp sos elde edelim.
- Hazırlanan bu salçalı sosu tencereye gezdirelim ve tencere içerisine uygun bir tabak kapatalım. Tencerenin de kapağını kapatalım ve ağır ateşte yarım saat pişirelim.
- Karıştırma kabına tuz ile dövülmüş sarımsak ve yoğurt ilave edip iyice karıştıralım. Pişen yemeğimizi ocaktan alalım ve dinlendikten sonra yoğurtlu sos ile servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder