26 Şubat 2022 Cumartesi

Kuru Fasulye (Şeker Fasulye) Tarifi

 

Kuru Fasulye (Şeker Fasulye) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo şeker fasulye
  • 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağına yakın sıvı yağ
  • Çeyrek limon
  • Aldığı kadar su

    Kuru Fasulye (Şeker Fasulye) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru fasulyeyi akşamdan soğuk suyla ıslatıyoruz 1 çay kaşığı kadar limon tuzu 1 tatlı kaşığı şekeri ekleyelim sabaha kadar bekletelim.
  • Sabah ıslattığımız suyu döküyoruz tekrar soğuk su ilave ederek tekrar 1 çay kaşığı limon tuzu ve yarım tatlı kaşığı şeker ekleyerek 10 dakika kaynatıyoruz üzerine biriken beyaz köpükleri mutlaka kaşık yardımı ile alıyoruz.
  • Daha sonra köpükleri aldıktan sonra üzerine 1 su bardağı soğuk suyu ilave ediyoruz 10 dakika kaynatıp kapatıyoruz.
  • Soğanımızı ve yağımızı tencereye alarak soğanımızı kavuruyoruz. Kavrulan soğana salçamızı yarım tatlı kaşığı şekerimizi ve tuzumuzu ilave ederek salçamızın kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Kavrulan salçaya fasulyemizin suyunu süzerek salçamıza ekliyoruz (Fasulyemizi kaynattığımız suyu kesinlikle kullanmıyoruz) fasulyemizide bir kaç dakika kavuruyoruz.
  • Üzerine kaynamış su ilave ederek kaynamaya bırakıyoruz. Çeyrek limonumuzu da içine atarak kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz.
  • 20 dakikadan sonra fasulyemizi kontrol ediyoruz pişmişse içinde limonu çıkartıyoruz. Kapağını kapatıyoruz dinlenmeye bırakıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder