Kabak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kabak
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 çubuk tarçın
- 2 paket vanilya şekeri
Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabakları yıkayıp kabuğunu soyun ve dilimleyin .
- Teflon tavaya kabakları dizin üzerine şeker ilave edin ( şeker oranını kendi damak tadınıza göre daha az veya daha çok ayarlayabilirsiniz).
- Tarçın ekleyin ardından.
- Kabakların üzerine ortasına delik açtığınız fırın kağıdını koyun ve kapağını kapatın.
- Kısık ateşte bu şekil yarım saat pişirin.
- Çatal ile kontrol edin pişmişse üzerine şerbetinden gezdirin. Kapağı açık fakat fırın kağıdını tekrar üzerine kapatarak 5 dk daha pişirin.
- Üzerine tahin ve cevizle servis edin afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder