21 Şubat 2022 Pazartesi

Kabardıkça Kabaran Susamlı Kek Tarifi

 

Kabardıkça Kabaran Susamlı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Susam

    Kabardıkça Kabaran Susamlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Susamlı kek için öncelikle uygun bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
  • Ardından üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek malzemelerin güzelce karışmasını sağlayalım.
  • Kek kalıbımızı güzelce tereyağı ile yağlayalım. Ben bu aşamada 26cm’lik kalıp kullandım.
  • Ardından kalıbın her yerine gelecek şekilde susam serpelim.
  • Hazırladığımız kek harcını kalıbımıza boşaltalım ve önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım.
  • Pişen kekimizi fırından alalım ve ilk sıcaklığının çıkması için bekleyelim.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra susamlı kekimizi ters çevirelim ve kalıptan çıkmasını sağlayalım. Ardından soğumaya bırakalım.
  • Tamamen soğuyan kekimizi dilimleyerek servis edelim. Susamlı kek tarifimi deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder