Kabardıkça Kabaran Susamlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Susam
Kabardıkça Kabaran Susamlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Susamlı kek için öncelikle uygun bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
- Ardından üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek malzemelerin güzelce karışmasını sağlayalım.
- Kek kalıbımızı güzelce tereyağı ile yağlayalım. Ben bu aşamada 26cm’lik kalıp kullandım.
- Ardından kalıbın her yerine gelecek şekilde susam serpelim.
- Hazırladığımız kek harcını kalıbımıza boşaltalım ve önceden ısıttığımız 170°C fırında yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım.
- Pişen kekimizi fırından alalım ve ilk sıcaklığının çıkması için bekleyelim.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra susamlı kekimizi ters çevirelim ve kalıptan çıkmasını sağlayalım. Ardından soğumaya bırakalım.
- Tamamen soğuyan kekimizi dilimleyerek servis edelim. Susamlı kek tarifimi deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder