Kremalı Kapkekler Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 hamur kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5.su bardağı un
- Yeteri kadar damla çikolata
Kreması için;
- 3,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz kremşanti
Üzeri için;
- İstediğiniz bir marmelat
- Ben çilekli ve kayısı marmelatı kullandım
Kremalı Kapkekler Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kremamızı yapalım tencereye süt, şeker, nişasta, un koyup, kaynayıncaya kadar iyice çırpın. Kaynadıktan sonra altını kapatın.
- Tereyağı ve vanilyayı katın iyice çıktıktan sonra üzerini streç ile kapatıp, tamamen soğuyana kadar bir kenarda bırakın. Son olarak içine toz şanti koyup, mikser ile en az 5 dakika kadar çırpın.
- Karıştırma kabına yumurta ve şekeri koyup mikserle en az 5 dakika kadar çırpın, daha sonra sıvı yağ ve süt ilave edip biraz daha çıktıktan sonra mikseri bırakın.
- Elenmiş unu el çırpıcısı ile yavaş yavaş karıştırın. Son olarak damla çikolataları katıp karıştırdıktan sonra kap keklerin kağıtlarının içine yarısını geçmeyecek şekilde doldurun.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 veya 35 dakika kadar pişirin kremayı istediğiniz bir duy kullanarak sıkma torbasına doldurun.
- Soğumuş olan kap keklerin üzerine kremayı sıkın tam ortasını bir çay kaşığı ile genişleterek istediğiniz bir marmelatı veya sosu dökün en az 2 saat buzdolabında dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
Not: Ben yazdan yaptığım çilek ve kayısı marmelatı kullandım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder