26 Şubat 2022 Cumartesi

Kremalı Kapkekler Tarifi

 

Kremalı Kapkekler Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 hamur kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5.su bardağı un
  • Yeteri kadar damla çikolata

Kreması için;

  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz kremşanti

Üzeri için;

  • İstediğiniz bir marmelat
  • Ben çilekli ve kayısı marmelatı kullandım

    Kremalı Kapkekler Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak kremamızı yapalım tencereye süt, şeker, nişasta, un koyup, kaynayıncaya kadar iyice çırpın. Kaynadıktan sonra altını kapatın.
  • Tereyağı ve vanilyayı katın iyice çıktıktan sonra üzerini streç ile kapatıp, tamamen soğuyana kadar bir kenarda bırakın. Son olarak içine toz şanti koyup, mikser ile en az 5 dakika kadar çırpın.
  • Karıştırma kabına yumurta ve şekeri koyup mikserle en az 5 dakika kadar çırpın, daha sonra sıvı yağ ve süt ilave edip biraz daha çıktıktan sonra mikseri bırakın.
  • Elenmiş unu el çırpıcısı ile yavaş yavaş karıştırın. Son olarak damla çikolataları katıp karıştırdıktan sonra kap keklerin kağıtlarının içine yarısını geçmeyecek şekilde doldurun.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 veya 35 dakika kadar pişirin kremayı istediğiniz bir duy kullanarak sıkma torbasına doldurun.
  • Soğumuş olan kap keklerin üzerine kremayı sıkın tam ortasını bir çay kaşığı ile genişleterek istediğiniz bir marmelatı veya sosu dökün en az 2 saat buzdolabında dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
  • Not: Ben yazdan yaptığım çilek ve kayısı marmelatı kullandım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder