14 Şubat 2022 Pazartesi

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi

 

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram mantar
  • 1 orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 200 ml krema (yoksa 1,5 su bardağı süt)
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam maydanoz
  • 3.5 su bardağı su (kaynar olmayacak)
  • Tuz, karabiber

    Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce mantarların saplarını çıkarıp arzu ettiğiniz büyüklüğe göre küp küp doğrayın.
  • Tencereye sıvı yağ ve tereyağı alınır soğanlar ince doğranıp pembeleşene kadar kavrulur.
  • Soğanlar pembeleşince mantarlar eklenir.
  • Mantarlar suyunu çekene kadar kavrulur. Un ekleyip biraz daha kavurunca kremayı ekleyip karıştıralım. 3,5 su bardağı suyu ekleyip orta ateşte kaynayana kadar karıştıralım.
  • Altını kısıp 10 dk pişmeye bırakalım.
  • Maydanozu ince doğrayıp tuz ve karabiber ile beraber ekleyelim ve ocaktan alıp servis edebiliriz.🌼afiyet olsun🌼.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder