Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram mantar
- 1 orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı un
- 200 ml krema (yoksa 1,5 su bardağı süt)
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tutam maydanoz
- 3.5 su bardağı su (kaynar olmayacak)
- Tuz, karabiber
Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce mantarların saplarını çıkarıp arzu ettiğiniz büyüklüğe göre küp küp doğrayın.
- Tencereye sıvı yağ ve tereyağı alınır soğanlar ince doğranıp pembeleşene kadar kavrulur.
- Soğanlar pembeleşince mantarlar eklenir.
- Mantarlar suyunu çekene kadar kavrulur. Un ekleyip biraz daha kavurunca kremayı ekleyip karıştıralım. 3,5 su bardağı suyu ekleyip orta ateşte kaynayana kadar karıştıralım.
- Altını kısıp 10 dk pişmeye bırakalım.
- Maydanozu ince doğrayıp tuz ve karabiber ile beraber ekleyelim ve ocaktan alıp servis edebiliriz.🌼afiyet olsun🌼.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder