14 Şubat 2022 Pazartesi

Tavuklu Patates Yemeği Tarifi

 

Tavuklu Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram tavuk göğsü
  • 2 büyük patates
  • 1 tane soğan
  • 4 -5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2.5 su bardağı sıcak su
  • Bir çimdik kekik
  • Tuz

    Tavuklu Patates Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tavuk göğsünü ve patateslerimizi küp küp doğrayalım.
  • Tencereye sıvı yağ koyup tavuk göğsünü içine alalım suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
  • Bu arada 1 adet soğanımızı yemeklik şekilde doğrayalım.
  • Tavuklar suyunu çektikten sonra patatesimizi ve soğanı ilave edelim.
  • 4 -5 dakika kavuralım.
  • Ardından salçamızı ekleyip 1- 2 dakika kavuralım.
  • 2,5 bardak sıcak suyumuz ekleyip kaynayana kadar orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alarak patatesler yumuşayana kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirilir.
  • Ara ara kontrol edelim patatesler fazla pişipde dağılmasın.
  • Yemeğimiz piştikten sonra servis tabağına alabilirsiniz. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder