4 Şubat 2022 Cuma

Makarnadan Su Böreği Tarifi

 

Makarnadan Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kelebek makarna
  • 3 adet yufka
  • 3 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 500 gram beyaz peynir
  • 1 bağ maydanoz

    Makarnadan Su Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Makarnayı haşlayıp süzüyoruz.
  • Süt,yağ ve yumurtaları tuz ekleyerek çırpıyoruz.
  • Hazırladığımız bu sosun dörtte üçünü makarnaya ekleyip karıştırıyoruz.
  • Kalan makarnayı ikinci kata yayıyoruz.
  • Fırın tepsimizi yağlayıp ilk yufkayı seriyoruz.
  • Yufkanın kenarları dışarıda kalacak.
  • Üzerine soslu makarnanın yarısını alıp tepsiye yayıyoruz.
  • İkinci yufkayı ikiye bölerek yarısını tepsinin üzerine kapatıyoruz ve peynirle maydanozu yayıyoruz.
  • Diğer yarım yufkayı da üzerine kaparak bu işlemler arasında ayırdığımız sosla yufkaları ıslatıyoruz.
  • İlk yufkanın kenarda kalan kısımları bu aşamada içe katlanıyor.
  • Son yufkayla da en üstü kaparak kalan sosu en üste bir fırça marifetiyle yayıyoruz.
  • 225 derecede orta bölmede yaklaşık bir saatin ardından koca bir tepsi su böreğimiz hazır 😍
  • Fırından çıkarınca yine bir fırçayla biraz su sürerseniz böreğin üstü yumuşacık olacaktır. Ve tabi dinlendikçe de güzelleşecektir.
  • Ertesi güne en güzel halini alıyor. Afiyetler olsun!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder