9 Şubat 2022 Çarşamba

Malaga Pasta Tarifi

 

Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için;

  • 700 ml süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 paket kremşanti
  • 12 adet muz

Keki ıslatmak için

  • 1 çay bardağı süt

Çikolata sosu için;

  • 1 paket krema 200ml
  • 150 gram bitter 50 gram sütlü çikolata

    Malaga Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kek için yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz.
  • Ardından sıvı malzemeleri ekliyoruz.
  • Diğer malzemeleri eleyerek ekleyip spatula ile karıştırıyoruz.
  • Yağladığımız büyük dikdörtgen borcama döküp 170 derece alt üst ayarda 20 dk kadar pişiriyoruz.
  • Kürdan testi ile kontrollü pişirin.
  • Kremamız için tereyağı ve kremşanti hariç diğer malzemeleri ekleyip göz göz olana kadar ocakta karıştırarak pişiriyoruz.
  • Altını kapatıp tereyağını ekleyip karıştırıp soğumaya alıyoruz.
  • Soğuyan kekimizin üzerine bir çay bardağı sütü gezdiriyoruz.
  • Soğuyan kremamızın üzerine toz kremşantiyi ekleyip mikser ile 3-4 dk pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
  • Kekimizin üzerine kremayı eşit bir şekilde yayıp muzları görseldeki gibi üzerlerine diziyoruz.
  • 1 paket sıvı kremayı ocakta kaynatmadan ısıtıyoruz içine çikolataları ekleyip karıştırarak eritiyoruz.
  • 4-5 dk bekletip muzların üzerinden gezdiriyoruz tüm borcamı çikolata ile kaplıyoruz.
  • Üzerine çikolata eritip sıkma torbası ile şekil verebilirsiniz. Fıstık yada fındık ile süsleyebilirsiniz. Yapacak arkadaşlara şimdiden afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder