Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için;
- 700 ml süt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 kaşık tereyağ
- 1 paket kremşanti
- 12 adet muz
Keki ıslatmak için
- 1 çay bardağı süt
Çikolata sosu için;
- 1 paket krema 200ml
- 150 gram bitter 50 gram sütlü çikolata
Malaga Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kek için yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz.
- Ardından sıvı malzemeleri ekliyoruz.
- Diğer malzemeleri eleyerek ekleyip spatula ile karıştırıyoruz.
- Yağladığımız büyük dikdörtgen borcama döküp 170 derece alt üst ayarda 20 dk kadar pişiriyoruz.
- Kürdan testi ile kontrollü pişirin.
- Kremamız için tereyağı ve kremşanti hariç diğer malzemeleri ekleyip göz göz olana kadar ocakta karıştırarak pişiriyoruz.
- Altını kapatıp tereyağını ekleyip karıştırıp soğumaya alıyoruz.
- Soğuyan kekimizin üzerine bir çay bardağı sütü gezdiriyoruz.
- Soğuyan kremamızın üzerine toz kremşantiyi ekleyip mikser ile 3-4 dk pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
- Kekimizin üzerine kremayı eşit bir şekilde yayıp muzları görseldeki gibi üzerlerine diziyoruz.
- 1 paket sıvı kremayı ocakta kaynatmadan ısıtıyoruz içine çikolataları ekleyip karıştırarak eritiyoruz.
- 4-5 dk bekletip muzların üzerinden gezdiriyoruz tüm borcamı çikolata ile kaplıyoruz.
- Üzerine çikolata eritip sıkma torbası ile şekil verebilirsiniz. Fıstık yada fındık ile süsleyebilirsiniz. Yapacak arkadaşlara şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder