Sodalı Tuzlu Gevrek Kurabiye (Mutlaka Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket yumuşamış margarin yada 120 gram tereyağı ( oda sıcaklığında bekletilmiş)
- 1 çay bardağı sıvı yağı yada zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- 1 şişe sade maden suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı dolusu toz şeker
- Yarım silme yemek kaşığı tuz
- 1 adet yumurta akı ( sarısı üzeri için ayırın)
- 3,5-4 su bardağı un ( Kontrollü yavaş ekleyin hamur kulak memesi kıvamında olacak)
- 1 silme tatlı kaşığı mahlep ( yoksa koymanız şart değil)
Üzerine serpmek için;
- İsteğe bağlı susam, çörek otu yada haşhaş
Sodalı Tuzlu Gevrek Kurabiye (Mutlaka Deneyin) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle un hariç diğer malzemeleri sıra sıra koyup karıştıralım. En son unu kontrollü yavaş bi şekilde ekleyip yoğuralım. Hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak.
- Bu arada fırını 180 dereceye ayarlayalım. Kıvama gelen hamurdan eşit parçalar koparıp istediğiniz şekilde verip tepsiye dizip üzerine yumurta sarısını sürün.
- İsteğe bağlı susam yada çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek yaklaşık 20-30 dakika arası pişirin benim fırın 25 dakikada pişirdi. Fırından fırına pişme süresi değişebilir bu yüzden kendiniz pişme süresini belirleyip ayarlayabilirsiniz.
- Pişen kurabiyeleri fırında çıkarıp biraz dinlendirdikten sonra afiyetle sağlıkla tüketebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. Bi sonraki tarifte görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder