9 Şubat 2022 Çarşamba

Sodalı Tuzlu Gevrek Kurabiye (Mutlaka Deneyin) Tarifi

 

Sodalı Tuzlu Gevrek Kurabiye (Mutlaka Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket yumuşamış margarin yada 120 gram tereyağı ( oda sıcaklığında bekletilmiş)
  • 1 çay bardağı sıvı yağı yada zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 1 şişe sade maden suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı dolusu toz şeker
  • Yarım silme yemek kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta akı ( sarısı üzeri için ayırın)
  • 3,5-4 su bardağı un  ( Kontrollü yavaş ekleyin hamur kulak memesi kıvamında olacak)
  • 1 silme tatlı kaşığı mahlep ( yoksa koymanız şart değil)

Üzerine serpmek için;

  • İsteğe bağlı susam, çörek otu yada haşhaş

    Sodalı Tuzlu Gevrek Kurabiye (Mutlaka Deneyin) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle un hariç diğer malzemeleri sıra sıra koyup karıştıralım. En son unu kontrollü yavaş bi şekilde ekleyip yoğuralım. Hamur kulak memesi yumuşaklığında olacak.
  • Bu arada fırını 180 dereceye ayarlayalım. Kıvama gelen hamurdan eşit parçalar koparıp istediğiniz şekilde verip tepsiye dizip üzerine yumurta sarısını sürün.
  • İsteğe bağlı susam yada çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek yaklaşık 20-30 dakika arası pişirin benim fırın 25 dakikada pişirdi. Fırından fırına pişme süresi değişebilir bu yüzden kendiniz pişme süresini belirleyip ayarlayabilirsiniz.
  • Pişen kurabiyeleri fırında çıkarıp biraz dinlendirdikten sonra afiyetle sağlıkla tüketebilirsiniz. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. Bi sonraki tarifte görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder