22 Şubat 2022 Salı

Malaga Pastası Tarifi

 

Malaga Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 buçuk çay bardağı un

Keki ıslatmak için;

  • Yarım su bardağı süt

Kreması için;

  • 2 su bardağı süt/400ml
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 50 ml krema
  • 4 adet muz

Çikolata sos için;

  • 150 ml krema
  • 150 gram çikolata /bitter veya sütlü çikolata olur

    Malaga Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şeker ve yumurtayı 2-3 dakika mikser ile çırpalım.
  • Ardından süt ve sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
  • En son elenmiş un, kakao, kabartma tozunu ekleyelim tel çırpıcı ile karıştıralım.
  • Yağlanmış unlanmış tart kalıbına aktaralım .
  • Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayarda pişiriyorum.
  • İlk sıcağı çıktıktan sonra tart kalıbını ters çevirip servis tabağına alalım.
  • Yarım su bardağı süt ile kenarlarını ve ortasını ıslatalım.
  • Kreması için tereyağ ve krema hariç tüm malzemeler tencereye alalım ,güzelce karıştıralım.
  • Daha sonra ocağa alalım orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  • Ocaktan alalım 5-6 dakika sonra tereyağ ve krema ekleyip iyice karıştıralım.
  • Kremamızı kekimizin orta kısmına boşaltıp düzeltelim, muzları ortadan ikiye keselim ,kremanın üzerine düzgünce 8 dilim şeklinde yerleştirelim.
  • Çikolata sos için kremayı ocaktan kaynama derecesine gelene kadar ısıtalım ocaktan alıp içine çikolatayı koyup karıştırarak eritelim.
  • Çikolata sos önce muzların üzerine ve boş alanlara düzgünce yayalım.
  • En son muzların üzerine çok az çikolata eritip süsledim.
  • Muzlar hariç kenar kısımlarını antep fıstığı ile süsledim.
  • 2-3 saat sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder