16 Şubat 2022 Çarşamba

Mantar Çorbası Tarifi

 

Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 bardak su
  • 1 bardak süt
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 1 küçük kase kadar haşlanmış tavuk göğsü
  • 4 büyük mantar
  • Yarım kutu süt kreması
  • Tuz
  • Karabiber

    Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuk haşlanır haşlandıktan sonra ufak ufak didiklenir. Mantarlarda ufak doğranır.
  • Üzerine su koymadan tavaya alınır. Suyunu salıp, çekene kadar karıştırılarak pişirilir.
  • Tereyağı tencerede eritildikten sonra üzerine un eklenir. Unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Önce üzerine 1 bardak soğuk süt sonra 5 bardak sıcak su eklenerek karıştırılır.
  • Kaynamaya başladıktan sonra içine tel şehriyeler koyulur.
  • Şehriyeler piştikten sonra mantar ve tavuk göğsü eklenir. Bir taşım kaynatılır. Sonra süt kreması eklenir.
  • Bir taşım daha kaynatıldıktan sonra tuz ve karabiber eklenir. Bir taşım kaynatılır ve ocağın altı kapatılır. 10 dakika bekletilir sonra servis edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder