Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 5 bardak su
- 1 bardak süt
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- 1 küçük kase kadar haşlanmış tavuk göğsü
- 4 büyük mantar
- Yarım kutu süt kreması
- Tuz
- Karabiber
Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuk haşlanır haşlandıktan sonra ufak ufak didiklenir. Mantarlarda ufak doğranır.
- Üzerine su koymadan tavaya alınır. Suyunu salıp, çekene kadar karıştırılarak pişirilir.
- Tereyağı tencerede eritildikten sonra üzerine un eklenir. Unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Önce üzerine 1 bardak soğuk süt sonra 5 bardak sıcak su eklenerek karıştırılır.
- Kaynamaya başladıktan sonra içine tel şehriyeler koyulur.
- Şehriyeler piştikten sonra mantar ve tavuk göğsü eklenir. Bir taşım kaynatılır. Sonra süt kreması eklenir.
- Bir taşım daha kaynatıldıktan sonra tuz ve karabiber eklenir. Bir taşım kaynatılır ve ocağın altı kapatılır. 10 dakika bekletilir sonra servis edilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder