25 Şubat 2022 Cuma

Mayasız Katmer (Tel Tel Ayrılan) Tarifi

 

Mayasız Katmer (Tel Tel Ayrılan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağı

İçi için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı

    Mayasız Katmer (Tel Tel Ayrılan) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un ,su ,tuz ve sıvı yağ ile yumuşak bir hamur yoğuralım, en az yarım saat dinlendirelim.
  • Tereyağını tavada eritelim üzerine sıvı yağı ekleyelim.
  • Hamuru 8 parçaya ayırıp bezeleyelim.
  • Bezeleri biraz unlayarak açalım. Ne kadar ince olursa o kadar güzel olur.
  • Açtığımız hamurun her yerini yağlayalım ve rulo yapalım.
  • Ruloları kıvırıp yuvarlak yapalım.
  • 8 bezeyi tamamlayınca hamuru buzdolabında 15 dakika bekletelim.
  • Yaptığımız ruloları oklavayla açalım.
  • Kızdırdığımız tavada çift taraflı sürekli çevirerek pişirelim. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder