Mayasız Katmer (Tel Tel Ayrılan) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağı
İçi için;
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı
Mayasız Katmer (Tel Tel Ayrılan) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un ,su ,tuz ve sıvı yağ ile yumuşak bir hamur yoğuralım, en az yarım saat dinlendirelim.
- Tereyağını tavada eritelim üzerine sıvı yağı ekleyelim.
- Hamuru 8 parçaya ayırıp bezeleyelim.
- Bezeleri biraz unlayarak açalım. Ne kadar ince olursa o kadar güzel olur.
- Açtığımız hamurun her yerini yağlayalım ve rulo yapalım.
- Ruloları kıvırıp yuvarlak yapalım.
- 8 bezeyi tamamlayınca hamuru buzdolabında 15 dakika bekletelim.
- Yaptığımız ruloları oklavayla açalım.
- Kızdırdığımız tavada çift taraflı sürekli çevirerek pişirelim. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder