20 Şubat 2022 Pazar

Milföylü Pratik Börek Tarifi

 

Milföylü Pratik Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet milföy hamuru (Ben 1 hamuru ikiye keserek 2 kare dilim elde ettim. toplamda 6 adet böreğim oldu.)
  • Dilimlenmiş salam (3 dilim)
  • 1 kırmızı biber
  • 1 yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı beyaz beynir
  • 4-5 dal maydanoz yaprağı

Üzeri için;

  • 1 tane yumurtanın sarısı
  • Çörek otu

    Milföylü Pratik Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce yapacağımız kadar milföy hamurunu çözdürmek için buzluktan çıkaralım.
  • Fırını 180 derecede ısıtmaya başlayalım. Yağlı kağıdı tepsiye yerleştirelim.
  • Peyniri bir kaseye alalım. Üzerine yıkayıp süzdüğümüz maydanoz yapraklarını ekleyelim. Ben maydanozu makasla kesiyorum, daha hızlı oluyor. Bir çatal yardımıyla peynir ve maydanozu karıştıralım. Kenara alalım.
  • Biberleri küçük parçalara keselim. Detayları fotoğraflarda bulabilirsiniz. Üzerine kesilmiş salam dilimlerini ekleyelim. Bir tutam tuz atarak biraz karıştıralım.
  • Milföy hamurunu ikiye keselim. Kare dilimleri fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Hamurların yarısına biberli içten, diğer yarısına peynirli içten koyalım. Yarıya katlayalım.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve çörek otu serpiştirelim.
  • Tepsiyi ısınmış fırına yerleştirelim. Tepsiyi fırına koyunca dereceyi 170’e getirelim. Bu şekilde 20-25 dk pişecek. Fırın özellikleri kişiden kişiye değişebilir.
  • Üzeri iyice kızarıp, katları yeterince açıldıysa pişmiş demektir. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder