Orjinal Çilek Soslu Trileçe Tarifi

 

Orjinal Çilek Soslu Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 150 ml sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 buçuk su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Sütlü sos için;

  • 6 su bardağı süt
  • 2 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Beyaz çikolatalı sos

Çilek sosu için;

  • 700 gr çilek
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı su
  • 4 tatlı kaşığı limon suyu

    Orjinal Çilek Soslu Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kek için yumurtalar ve toz şeker iyice çırpılır.
  • Diğer malzemeler tek tek eklenerek çırpılır.
  • En son un ,vanilya ve kabartma tozu eklenerek iyice çırpılır ve kek hamuru hazırlanır.
  • Yağlanmış borcama dökülerek 150 derecede altı üstü kızarana kadar pişirilir.
  • Sütlü sos için; 6 su bardağı süt ,toz şeker ve vanilya eriyen kadar çırpılır ve bir kenara alınır.
  • Çilek sosu için çilekler bir tencereye alınır.
  • Üzerine toz şeker eklenerek iyice sulanan kadar pişirilir.
  • Sonra blendırdan geçirilir.
  • 1 yemek kaşığı nişasta 1 çay bardağı su ile eritilerek sürekli karıştırarak çilek sosuna eklenir.
  • 4 tatlı kaşığı limon suyu da eklenerek kıvam alana kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
  • Kek piştikten sonra fırından alınır ilk sıcağı çıktıktan sonra üzerine soğuk sütlü sos dökülür ve iyice çekmesi beklenir.
  • Sonra hazır beyaz çikolata sosu üzerine yayılır.Burda krem şanti de kullanabilirsiniz.
  • Üzerine soğuyan çilek sosu dökülür ve yine beyaz çikolata sosu ile süslemeler yapılır. Hem doğal, hem lezzetli bir tarif.
  • Not:çilek sosunu bu şekilde önceden hazırlayıp konserve şeklinde de saklayabilirsiniz, istediğiniz zaman chesecake ve diğer tatlılarda kullanabilirsiniz.

Yorumlar