Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Orjinal Çilek Soslu Trileçe Tarifi

 

Orjinal Çilek Soslu Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 150 ml sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 buçuk su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Sütlü sos için;

  • 6 su bardağı süt
  • 2 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Beyaz çikolatalı sos

Çilek sosu için;

  • 700 gr çilek
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı su
  • 4 tatlı kaşığı limon suyu

    Orjinal Çilek Soslu Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kek için yumurtalar ve toz şeker iyice çırpılır.
  • Diğer malzemeler tek tek eklenerek çırpılır.
  • En son un ,vanilya ve kabartma tozu eklenerek iyice çırpılır ve kek hamuru hazırlanır.
  • Yağlanmış borcama dökülerek 150 derecede altı üstü kızarana kadar pişirilir.
  • Sütlü sos için; 6 su bardağı süt ,toz şeker ve vanilya eriyen kadar çırpılır ve bir kenara alınır.
  • Çilek sosu için çilekler bir tencereye alınır.
  • Üzerine toz şeker eklenerek iyice sulanan kadar pişirilir.
  • Sonra blendırdan geçirilir.
  • 1 yemek kaşığı nişasta 1 çay bardağı su ile eritilerek sürekli karıştırarak çilek sosuna eklenir.
  • 4 tatlı kaşığı limon suyu da eklenerek kıvam alana kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır.
  • Kek piştikten sonra fırından alınır ilk sıcağı çıktıktan sonra üzerine soğuk sütlü sos dökülür ve iyice çekmesi beklenir.
  • Sonra hazır beyaz çikolata sosu üzerine yayılır.Burda krem şanti de kullanabilirsiniz.
  • Üzerine soğuyan çilek sosu dökülür ve yine beyaz çikolata sosu ile süslemeler yapılır. Hem doğal, hem lezzetli bir tarif.
  • Not:çilek sosunu bu şekilde önceden hazırlayıp konserve şeklinde de saklayabilirsiniz, istediğiniz zaman chesecake ve diğer tatlılarda kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?