25 Şubat 2022 Cuma

Özbek Pilavı (Muhteşem Bir Lezzet) Tarifi

 

Özbek Pilavı (Muhteşem Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet kuru soğan (piyazlık doğranmış)
  • 5 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
  • 400 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 3 su bardağı pirinç
  • 4. 5 – 5 su bardağı sıcak su
  • 2 baş sarmısak
  • Tuz, kimyon, karabiber

    Özbek Pilavı (Muhteşem Bir Lezzet) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pilav tenceresinde sıvı yağ ve tereyağı eritilir.
  • Piyazlık doğranan soğanlar eklenir ve karamelize oluncaya kadar kavrulur.
  • Kuşbaşı etleri tencereye eklenir suyunu çekene kadar kavrulur. Dilerseniz bu aşamada etleri öncesinden haşlayarak da yapabilirsiniz.
  • Etler suyunu çekip kavrulduktan sonra rendelenmiş havuçlar eklenir ve karıştırılır.
  • Havuçlar yumuşayınca pirinçler eklenir ve 3 dakika daha kavrulur.
  • Su, tuz, kimyon ve karabiber de eklendikten sonra karıştırılır.
  • 2 baş sarımsak pilavın üstüne koyularak hafifçe bastırılır.
  • Tencerenin kapağı kapatılır ve kaynayıncaya kadar 5 dakika yüksek ateşte, 10 dk kısık ateşte pişirilir.
  • Ardından üzerine kağıt havlu konur ve 10-15 dakika dinlenmeye bırakılır, sonra servis edilir. 🤗❤
    Ayranla birlikte nefis oluyor.👌👏
  • Not: Etler önceden haşlanır, kavrulursa zamandan tasarruf olur hem de daha lezzetli olur. Ben de etleri önceden haşlayıp sonra kavurdum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder