25 Şubat 2022 Cuma

Islak Kek Tarifi

 

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

Islak kek için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu(ben kalıpta yaptığım için 2 paket kabartma tozu ekledim)
  • 1.5-2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao

Sosu için;

  • 1.5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker

Üzeri için;

  • İstediği göre ceviz, fındık,antep fıstığı

    Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce kekimizi yapıyoruz .Yumurta ve toz şekeri köpük köpük olana kadar 5 dakika çırpalım.
  • Daha sonra sütü ve sıvı yağı ekleyip tekrar karıştıralım.
  • Son olarak bir kabartma tozu ,vanilya, kakao ve unumuzu döküp kek harcını içine eleyelim.
  • Altını yağladığımız dikdörtgen borcama yada kek kalıbına kek harcımızı döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim .
  • 30 dakika kadar kekimiz pişince fırından çıkaralım.
  • Bu arada sosumuzu hazırlayalım bir tencereye bütün malzemeleri ekleyip çırpıcı ile kaynayana kadar karıştırın.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 3 dakika kadar kaynatıp ocağın altını kapatalım.
  • Keke kürdanla delikler açıp sosumuzu üzerine dökelim en az 2 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder