2 Şubat 2022 Çarşamba

Pastane Usulü Islak Kek Tarifi

 

Pastane Usulü Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta(oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı un

Sosu için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 paket bitter çikolata

    Pastane Usulü Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kekimiz için derin bu kaseye yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar karıştıralım.
  • Ardından sıvı yağ ve sütü ilave edelim.
  • Un ,kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Yağladığımız fırın tepsisine döküp 170 derece fırında kontrollü pişirelim.
  • Sosu için çikolata hariç diğer malzemeleri tencereye alıp pişirelim.
  • Ocaktan alıp çikolatayı ilave edelim.
  • Tamamen eriyene kadar karıştıralım.
  • Fırından çıkan kekimizi ilk sıcağı çıkınca dilimleyip hazırladığımız sosu sıcak olarak her tarafına gelecek şekilde dökelim.
  • Tamamen sosunu çektikten sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder