Porsiyonluk Patatesli Sucuklu Yumurta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 orta boy patates
- 2 sivri biber
- 4 yumurta
- 1 domates (Olmasada olur)
- 6-7 dilim sucuk (Damak zevkinize göre)
- Rende kaşar
- Tuz
- Kırmızıbiber
Patatesi kızartmak için;
- Az sıvı yağ
Porsiyonluk Patatesli Sucuklu Yumurta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hadi başlayalım. Patatesleri küçük küçük kesip tavaya biraz sıvı yağ ekleyip patatesleri kızartalım. Ben biberleri de küçük küçük kesip kızarttım.
- Domatesleri küp küp doğrayın. Sucuğu da küp küp doğrayın.
- Patates ve biberleri tuzlayalım. Porsiyonluk güvecimize biraz patates yerleştirelim. Üzerine biberden domatesten ve sucuktan ekleyelim. Kaşar rendesi serpelim biraz baharat ekleyip, yumurtayı kıralım üstüne.
- Güveçleri fırın tepsisine yerleştirip 200 derecelik fırında yumurtası iyice pişene kadar pişiriyoruz. Dakika vermeyeceğim fırından fırına değişir.
- Yumurta çok sert pişmiş görünse bile çatalı batırınca akışkan bir kıvamda oluyor. Afiyet bal şeker olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder