13 Şubat 2022 Pazar

Sodalı Börek Tarifi

 

Sodalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet günlük taze yufka
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

İç harcı için;

  • 75 gram ıspanak
  • Yarım kg lor veya peynir
  • 1 er tatlı kaşığı silme pulbiber,karabiber,tuz
  • Yarım çay bardağından az sıvı yağ

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 adet maden suyu

    Sodalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ispanağı yıkayıp süzdükten sonra doğrayalım içine baharatları ve loru koyup çok az sıvı yağ ilave edip karıştıralım.
  • Margarini eritip, içine yarım çay bardağı sıvı yağı ekleyip, karıştıralım. Yufkayı açıp fırçayla yağımızdan sürelim.
  • İkinci yufkayıda üzerine açıp yağımızdan birdaha sürelim ıspanak harcımızdan iki uç kısımları yayalım.
  • Kenarlarında içe katlayıp her iki taraftan rulo yapıp ortada buluşturup ortadan keselim 5 er santim olacak şekilde kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  • Diğer iki yufkayıda aynı işlemi yapıp tepsiye dizelim tek yufkayıda yağımızdan sürüp ikiye katlayıp ıspanak harcımızı yayıp kenarlarını katlayıp rulo yapalım, kesip tepsiye dizelim.
  • 5 yufka 1 fırın tepsisi geliyor üzerine yumurta sarısı sürüp 1 şişe maden suyunu her yerine gezdirelim.
  • Önceden ısınmış 180 derece fırında altı üstü kızarasıya kadar pişirelim fırından çıkan böreklerimiz servise hazırdır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder