Portakallı Garnitürlü Kereviz Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yapraklı büyük boy kereviz
- 2 adet havuç
- 2 adet orta boy patates
- 1 kâse bezelye (buzluktan)
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 adet portakal suyu
- 1/2 (yarım) limon suyu + 1 dilim limon
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 2 su bardağı sıcak su (bardak ölçüsü 200 ml.)
Portakallı Garnitürlü Kereviz Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kerevizi soyup küp küp doğrayıp limon sıkılmış suya koyalım ki kararmasın.
- Kuru soğanı piyazlık ay şeklinde incecik kesip zeytinyağı koyduğumuz tencereye ilave ederek biraz soteleyelim.
- Küçük küp küp doğradığımız havuçla, bezelyeyi kavrulan soğana ilave edip kavuralım, yarım su bardağı sıcak suyu ilave ederek 5 dakika kaynatalım.
- Patatesi küp küp doğrayıp, limonlu suda beklettiğimiz kerevizle birlikte sarımsağı da doğrayarak yemeğimize ilave edelim.
- Bir iki tur karıştırıp portakal suyunu (aroma ve vitaminli olması için ben portakalın posasını da yemeğe koyuyorum) 1,5 su bardağı sıcak suyu, bir dilim limon, tuz ve şekerini kerevizin sap ve yapraklarını da doğrayıp ilave ederek 20 dakika kadar daha sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
- Yemeğimiz soğuktan sonra servis yapalım.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder