21 Şubat 2022 Pazartesi

Sadece 10 Dakikanızı Alacak Lokum Gibi İrmik Tatlısı Tarifi

 

Sadece 10 Dakikanızı Alacak Lokum Gibi İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ ( bardak ölçüsü 200ml)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Tatlının dışı için;

  • 1 su bardağı irmik

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Üzeri için ;

  • Antep fıstığı

    Sadece 10 Dakikanızı Alacak Lokum Gibi İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbeti hazırlayalım.
  • Uygun bir kaseye toz şekeri alalım üzerine sıcak su ilave edelim ve karıştıralım.
  • Çeyrek limon suyunu da sıkıp bir kenara alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Bu tatlının şerbetini kaynatmıyoruz.
  • Uygun bir kasenin içerisine yumurta, yoğurt ve sıvı yağı alıp karıştıralım.
  • Sonra diğer malzemeleri de ilave edip hamuru yoğuralım.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım.
  • Fırın tepsisine dizelim.
  • Tepsiyi yağlamanıza gerek yok çünkü tepsiye yapışmayacaktır.
  • Daha sonra yuvarladığımız hamuru elimize alalım önce irmiğe bulayalım, daha sonra bir kürdan yardımı ile ortasına 2 adet artı işareti yapıp tatlılara şeklini verelim.
  • Daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dakika altı üstü kızarana kadar pişirelim.
  • Pişme süresi fırından fırına farklılık gösterebilir bunu göz ardı etmeyelim lütfen.
  • Fırından çıkardığımız tatlımızın üzerine soğuk şerbetin tamamını gezdirelim ve üzerini kapatmadan 2 saat dinlendirelim.
  • Tatlımız servise hazır.
  • Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Deneyecek olanlara şimdiden afiyet şifa olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder