Sadece 10 Dakikanızı Alacak Lokum Gibi İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ ( bardak ölçüsü 200ml)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı irmik
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Tatlının dışı için;
- 1 su bardağı irmik
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Çeyrek limon
Üzeri için ;
- Antep fıstığı
Sadece 10 Dakikanızı Alacak Lokum Gibi İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce şerbeti hazırlayalım.
- Uygun bir kaseye toz şekeri alalım üzerine sıcak su ilave edelim ve karıştıralım.
- Çeyrek limon suyunu da sıkıp bir kenara alalım ve soğumaya bırakalım.
- Bu tatlının şerbetini kaynatmıyoruz.
- Uygun bir kasenin içerisine yumurta, yoğurt ve sıvı yağı alıp karıştıralım.
- Sonra diğer malzemeleri de ilave edip hamuru yoğuralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım.
- Fırın tepsisine dizelim.
- Tepsiyi yağlamanıza gerek yok çünkü tepsiye yapışmayacaktır.
- Daha sonra yuvarladığımız hamuru elimize alalım önce irmiğe bulayalım, daha sonra bir kürdan yardımı ile ortasına 2 adet artı işareti yapıp tatlılara şeklini verelim.
- Daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dakika altı üstü kızarana kadar pişirelim.
- Pişme süresi fırından fırına farklılık gösterebilir bunu göz ardı etmeyelim lütfen.
- Fırından çıkardığımız tatlımızın üzerine soğuk şerbetin tamamını gezdirelim ve üzerini kapatmadan 2 saat dinlendirelim.
- Tatlımız servise hazır.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder