6 Şubat 2022 Pazar

Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır?

 

Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 5-6 dal pırasa (beyaz kısımları kullanılacak)
  • 2 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5-6 yemek kaşığı domates sosu
  • Yarım Türk kahvesi fincanı pirinç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Sıcak su

    Pırasa Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Pırasa yemeği yapmak için pırasalar temizlenerek 1 cm uzunluğunda doğranır.
  • Bol su ile yıkanarak suyunun süzülmesi sağlanır.
  • 2 adet orta boy havucun dış kısmı soyulur ve ince ince halka şeklinde dilimlenir.
  • Tencereye sıvı yağ alınarak salça eklenir ve kavrulur.
  • Rendelenmiş  domates  eklenerek 1-2 tur çevirelim.
  • Daha sonra havuç ilave edilir ve 2-3 dk hep birlikte kavrulması sağlanır.
  • Suyu süzülen pırasalar ilave edildikten sonra karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır.
  • Orta ateşte pırasalar suyunu salıp, suyunu çekene kadar bu şekilde pişirilir.
  • Son olarak yıkanmış pirinç ilave edilir, tuzu ayarlanır ve yemekle aynı hizaya gelecek kadar sıcak su eklenir. Su miktarı gerekirse eğer sonradan ilave ederek ayarlayabilirsiniz.
  • Tencerenin kapağı kapatılarak havuçlar ve pırasalar pişene kadar kısık ateşte pişirilir. Tüm sebzeler yumuşadıktan sonra yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder