Sebzeli Tavuk Yemeği Bol Vitaminli Lezzetli Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet tavuk baget
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 14-15 adet arpacık soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz baget için
- 1 çay kaşığı tuz yemek için
- 1/2 (yarım) çay kaşığı top karabiber
- 4-5 adet defne yaprağı
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağı
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için;
- 1/2 (yarım) limon suyu
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı su
- çay kaşığının ucuyla zerdeçal
Sebzeli Tavuk Yemeği Bol Vitaminli Lezzetli Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bagetleri güzel yıkadıktan sonra tencereye koyup üzerine kadar su koyarak ocağa alalım, kaynamaya başladığında üzerindeki köpükleri alıp tuz ve defne yaprağı ilave ederek 20 dakika kadar kısık ateşte kaynatalım.
- Yemek yapacağımız tencereye sıvı yağ, tereyağ rendelediğimiz soğan, havuç ve sarımsağı ilave ederek kavuralım. Kavurduğumuz karışıma iri doğranmış patatesi, dilim havucu ve soymuş olduğumuz arpacık soğanları da ekleyerek biraz daha soteleyelim.
- Az haşladığımız bagetleri de ilave ederek haşladığımız suyu yemeğimizin üzerine dökelim, top karabiber ve tuzu ilave ederek orta ateşte pişmeye bırakalım.
- Sosu için; limon suyu, un, çay kaşığının ucuyla zerdeçal ve 1 çay bardağı suyu iyice karıştırıp kaynamakta olan yemeğe ilave edelim, 5 dakika kadar daha piştikten sonra yemeğimizi ocaktan alalım biraz dinlendikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun.
Not: Bagetlerin derisini haşladıktan sonra alıyorum. Böylelikle suyu daha lezzetli oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder