23 Şubat 2022 Çarşamba

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine )
  • 1 çay bardağı irmik
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Aldığı kadar un

Şerbet için;

  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 dilim limon (şerbet ılık tatlı sıcak olucak)

    Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbetimizi hazırlayıp ılımaya bırakalım.
  • Daha sonra bir kapta margarin, pudra şekeri ve yumurtayı karıştıralım .
  • Daha sonran kalan malzemeleride ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Şekil verip tepsiye dizelim .
  • Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim (ben yumurta sarısına biraz vanilin ekliyorum bu sayada yerken yumurta kokusu olmuyor)❤️
  • Önceden ısıtılmış 180derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
  • Üstü biraz fazla kızarmış olsun ama yanmasın dikkat edin.
  • Pişen şekerparenin ilk sıcaklığı çıkınca ılıyan şerbeti dökelim ve dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder