Şipşak Naneli Salçalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket burgu makarna
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz (haşlama suyuna)
- Sıcak su
Şipşak Naneli Salçalı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
- Makarnayı dilediğiniz kıvamda sıvı yağlı ve tuzlu kaynar suda haşlayın. Ben 11 dakika da haşladım. Siz kullandığınız makarnanın paketinin arkasındaki süreye göre haşlayabilirsiniz.
- Sosu için uygun bir tava ya da tencereye aldığımız zeytinyağında domates ve biber salçasını ve naneyi ilave ederek bir kaç dakika kavuralım.
- Haşlanmış makarnanın suyundan sosunuza 1 çay bardağı kadarını ekleyin.
- Son olarak tuzu ve karabiberi de ekleyerek tekrar karıştıralım.
- Makarnanın suyunu süzelim ve sıcak sosun içine atalım, sos ile iyice karıştırarak harmanlayalım.
- Makarnamızı sıcak servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder