Sodalı Pişi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı sulu yoğurt (oda sıcaklığında olacak)
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 3 – 3.5 su bardağı un
Sodalı Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığında sulu yoğurdu geniş bir kaba alarak yumurtayı,tuz ve karbonatı ekleyip güzelce karıştıralım.
- Sonra unu ekleyelim ele yapışmayan hamur elde edelim.
- Hamuru elimizle yada oklava yardımıyla düzelterek istediğimiz şekil vererek keselim.
- Tavaya yağ ekleyelim kızmaya başlayınca pişilerimizi önlü arkalı kızartalım.
Şimdiden afiyet olsun 🌺
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder